jak ustawić sterownik

  • 10 Odpowiedzi
  • 3037 Wyświetleń
*

lajkonik

  • Newbie
  • *
  • 6
  • 0
    • Zobacz profil
jak ustawić sterownik
« dnia: Styczeń 31, 2017, 19:34:36 »
witam mam pytanie jak ustawić sterownik żeby ledy świeciły w 100% , na wykresie jest 100% że ustawione ale światło jest żółtawe . po przyciśnięciu guzika z tyłu to wtedy ledy świecą jasno?

*

Romek

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • 222
  • 0
    • Zobacz profil
Odp: jak ustawić sterownik
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 31, 2017, 22:23:46 »
Prawdopodobnie działa ograniczenie przed przegrzaniem. Być może temperatury w ustawieniach trzeba zmienić.
Proszę sprawdzić "współczynnik mocy" na jednym z kafelków w głównym oknie programu.

*

lajkonik

  • Newbie
  • *
  • 6
  • 0
    • Zobacz profil
Odp: jak ustawić sterownik
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 01, 2017, 16:59:24 »
 pokazuje współczynnik mocy 100% , aktualny poziom 0/0/35/225

*

lajkonik

  • Newbie
  • *
  • 6
  • 0
    • Zobacz profil
Odp: jak ustawić sterownik
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 07, 2017, 12:30:07 »
A jak ustawia się temperaturę?

*

Romek

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • 222
  • 0
    • Zobacz profil
Odp: jak ustawić sterownik
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 07, 2017, 21:56:28 »
Jeden z kafelków służy do wywołania parametrów. Nazywa się "dostosuj" czy jakoś tak.

*

lajkonik

  • Newbie
  • *
  • 6
  • 0
    • Zobacz profil
Odp: jak ustawić sterownik
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 08, 2017, 10:28:31 »
temperatura 60-65-70 o ile można podnieść żeby nie było problemu?

*

Romek

  • Administrator
  • Full Member
  • *****
  • 222
  • 0
    • Zobacz profil
Odp: jak ustawić sterownik
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 08, 2017, 16:12:07 »
Bezpieczna granica to około 85 stopni. Powyżej może dojść do uszkodzenia ścieżek. Sterownik nie pozwoli ustawić temperatury powyżej 100 stopni (tak działa w najnowszej wersji firmware).

Sprawdzanie temperatur można wyłączyć poprzez podanie zera jako pierwszej temperatury.

*

fistral

  • Newbie
  • *
  • 1
  • 0
    • Zobacz profil
Odp: jak ustawić sterownik
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 16, 2018, 13:32:58 »
tez mam problem z przegewaniem, czesto wchodzi pow 70st,  zasilanie 5,19V z tym ze mam dosc sporo ledow podlaczonych, ale sa rozdzielone na rozne kanlay

*

felicja

  • Newbie
  • *
  • 3
  • 0
    • Zobacz profil
Odp: jak ustawić sterownik
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2018, 13:02:40 »
tak, u mnie sprawa wyglądała identycznie, okazało się że to kwestia temperatury
Znalazłam świetne serum na piękne piersi: https://frashe.pl Jak dla mnie bomba!

*

Mekunet

  • Newbie
  • *
  • 1
  • 0
    • Zobacz profil
Odp: jak ustawić sterownik
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 09, 2020, 17:32:33 »
Rzeczywiście, temperatura ma znaczenie.

*

oliwkaoli

  • Newbie
  • *
  • 2
  • 0
    • Zobacz profil
    • LowcaDup.PL
Odp: jak ustawić sterownik
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 06, 2020, 15:10:17 »
Czy można podmienić sterownik by nie było ograniczenia temperatury?
Mój ulubiony portal randkowy to Lowca Dup: https://lowcadup.pl/ na ktorym znajdziesz mnie po takim samym nicku jak tutaj